Pages

30 Mayıs 2014 Cuma

Kahvaltı Güveci


Kahvaltı için özgün tariflerden sucuk güveç. Misafirlerinizi de çok memnun edecek bir seçenek. Yıllardır yaptığım bir tarif. Daha önce kaşar peyniriyle yapıyordum ama bu sefer hellim peyniriyle yaptım ve çok daha güzel oldu.

Malzemeler:

2 adet parmak sucuk veya yarım kangal sucuk
100 gram hellim peyniri
2 domates
1 biber
2 kaşık tereyağ
Kekik, kırmızı biber, karabiber
4 yumurta

Yapılışı:

Sucukları, peynirleri, biberi ve domatesleri küçük küpler halinde kesin. Domateslerin kabuğunu soymanızı tavsiye ederim. Ben her zaman küçük güveç kaplarına yapıyorum ama burada güveç bulamadığım için kase şeklinde cam bir fırın kabına koydum. Tereyağını da küçük küçük parçalara ayırın, baharatları da ekleyip hepsini güzelce karıştırın. 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Sucuk yağını, domates suyunu salmış olacak. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Eğer toprak bir güveç kabında yapıyorsanız yumurtaları sucuklu karışıma güzelce karıştırdıktan sonra tekrar fırına koymanıza gerek yok. Zaten toprak sıcaklığı uzun süre muhafaza edecek ve yumurtalarınız pişecek. Ama benim gibi cam bir kapta yapıyorsanız yumurtaları ekledikten sonra 2, 3 dakika daha fırına koyun. Afiyetle....


2 yorum:

  1. Fakat kaç kişilik çıkıyor bu tariften? 4 küçük toprak kase doldurur mu?

    YanıtlaSil

Followers