Pages

25 Mayıs 2014 Pazar

Fıstık Ezmeli Çiçekler-Peanut Butter Blossoms



Mısır çok ilginç bir ülke. "Eee anlat bakalım nasıl oralar?" sorusuna iki yıla yaklaştığı halde hala cevap veremiyorum. Tüm fakirliğine rağmen burasının küçük bir Amerika olduğunu düşünüyorum. Amerika'da yaşarken ilk defa gördüğüm pek çok marka burada basit bir markette bile var. Türkiye'de olmayan Amerikan kafeleri, restorant zincirleri burada mevcut mesela. "Hershey's" çikolatası da yüzlerce örnekten birisi sadece. Türkiye'de yaşayan arkadaşlar için araştırdığımda bu çikolataların Migros'ta satıldığını öğrendim. Bu tarif için şart mı, bence değil. Belki aynı görüntüyü yakalayamazsınız ama mesela bayramlarda ikram ettiğimiz yuvarlak Ülker çikolatalarla da pekala güzel bir görüntüye ulaşabilirsiniz. Çikolataların şeklini görmeniz için aşağıdaki fotoğrafı paylaşıyorum.



Tarifi Hershey's'in sitesinde buldum. Acayip tarifler var. Tabi ki hepsi de Hershey's çikolatalarıyla yapılıyor. Bu kurabiyeleri sevgili öğrencilerim için yaptım hepsi bayıldı. Hele bir kokusu var ki anlatılmaz yaşanır. Çok da bereketli bir tarif. Tam 3 tepsi kurabiye çıktı bu tariften. Yaklaşık 42 tane. Sitede verilen bilgilere göre bu küçücük şeylerin her biri 90 kaloricikmiş! Her zaman söylediğim gibi kalori lezzetle doğru orantılı maalesef :(

Malzemeler:(Yaklaşık 42 adet kurabiye için)

42 adet Hershey's çikolata
200 gram tereyağı(Tarifte "shortening" yazıyor. Bir tip yumuşak margarin. Ama ben evime margarin sokmadığım için tereyağ kullandım)
3/4 su bardağı fıstık ezmesi
1/3 su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı esmer şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 vanilya
1 tutam tuz
1.5 su bardağı un (Benim için yeterli gelmedi yaklaşık 2 bardak kullandım)
1 kabartma tozu

Bulamak için: Bir kase esmer şeker

Yapılışı:

Yumuşak kıvamdaki tereyağ ve fıstık ezmesini mikserde 1 dakika kadar çırpın. Şeker, yumurta ve sütü de ekleyip 1 dakika daha çırpın. Kalan malzemeleri de ilave edin ve elinize yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Kıvamı yağlı olduğundan dolayı daha un alırmış gibi geliyor ama siz 2 bardaktan fazla koymayın. Şekil verebildiğiniz an kıvamı olmuş demektir. Yuvarlak küçük toplar yapın, esmer şekere bulayın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınızda hala çok yumuşak olan kurabiyelerinizin ortasına çikolataları hafif çatlayana kadar bastırarak yerleştirin. İki dakika sonra soğuyacak ve katılaşacaktır. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Yakında aynı tarifi fındık ezmesi ve Nutella ile denemeyi düşünüyorum. Tek tariften pek çok değişik versiyon çıkar düşüncesindeyim. Şimdiden ellerinize sağlık, sevgiyle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Followers