Pages

20 Mayıs 2014 Salı

"Magnolia Puding"e Farklı Bir Yaklaşım



Nedense popüler olan şeyler bana hep itici gelmiştir. Bestseller olan kitapları ne kadar çok merak etsem de inadım hep galip gelmiş, popüleritesi geçtikten sonra okumayı tercih etmişimdir. Yaklaşık 1 yıldır magnolia puding özellikle instigramda ardı ardına paylaşılıyordu. Hala popüler bir tarif sayılabilir ama geçen gün misafirlerim için giriştiğim sütlü tatlı arayışında kendime galip gelemedim ve denedim :) Ama tabi ki değişik bir yaklaşımla. Tatlının hikayesini merak ettiğimde New York'taki Magnolia Bakery'de yapıldığını, sonra da pastanenin ismiyle anıldığını öğrendim. Tatlının orijinali biraz farklı. Yoğunlaştırılmış tatlı sütle yapılıyor ve kup yerine tabakta veya kağıt bardaklarda servis ediliyor.

Peki ben nasıl değişiklikler uyguladım? Efendim öncelikle bebe bisküvisi yerine daha lezzetli olacağını düşündüğüm yulaflı bisküvi ile yaptım. Türkiye'deki "Burçak" marka bisküvileri tavsiye edebilirim. Meyve olarak genellikle çilek ve muz kullanılmış. Ben ananas ve muz kullandım. Ve son olarak aradaki katmanlarda ve süslemede kabuksuz bademi hafif fırınlayarak serpiştirdim. Tarifin orijinali nasıldır yemediğim için mukayese yapmam mümkün değil ama bu haliyle misafirlerimden ve ev halkından tam not aldı.

Malzemeler: (7 kup)

1 kilo süt
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket çiğ krema (200 ml.)

Süslemek İçin:

Ananas, muz
1 paket yulaflı bisküvi
1 çay bardağı kabuğu soyulup fırınlanmış çiğ badem

Yapılışı:

Sütü derince bir tencereye alıp krema hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırarak pişirin. Kaynayıp muhallebi kıvamına geldiğinde altını kapatın ve soğumak üzere kenara alın. Soğuduğunda kremayı ilave edip birkaç dakika mikser ile çırpın. Muz ve ananası küçük küçük dilimleyin. Bisküvileri robotta çekin veya elinizde iyice ufalayın.

Kuplara önce birer kaşık bisküvi koyun. Sonra sırasıyla muhallebi koyun ve tekrar bir sıra bisküvi ekleyin. Meyveleri kupların dışından görünecek şekilde kenarlara dizin. Arzu ederseniz ortasına da koyun. Daha sonra bademleri ekleyin ve yine muhallebi döküp fotoğrafta görüldüğü gibi en üstünü bisküvi, meyve ve badem parçalarıyla süsleyin.




Afiyet, şifa olsun...


2 yorum:

  1. Benim de sırf çok paylaşıldı diye denemediğim bir tarif :) Aslında çok benzerlerini yapıyorum ara sıra. Ama magnolia demeyeceğim inatla :) Ananası kremalı tatlılara çok yakıştırıyorum, pastalarda özellikle harika oluyor. Bu tarife de çok yakışmış. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel yalnız değilim demek ki :) Yeni bir gün, yeni şeyler söylemek istiyor insan değil mi? Ananas gerçekten hiç beklemediğim kadar yakıştı bu tarife. Çok teşekkür ederim, sevgiler...

    YanıtlaSil

Followers