6 Nisan 2014 Pazar
Pratik Mayasız Poğaça
Ani gelen misafirler için birebir bu tarif. Çay suyunu koyuyorum, demlenene kadar yapıp fırına atmış oluyorum. Mayalı poğaçalardaki gibi bekleme derdi yok. Hamuru yoğuruyorsunuz ve hemen şekil veriyorsunuz. Yaklaşık 20, 25 dakika içinde pişiyor. Biz eşimle bu poğaçayı diğer mayalı tariflerden daha çok seviyoruz. Diğer bir güzelliği de 3 gün tazeliğini koruması. Malum mayalı tarifler ertesi güne kaldığında tadı kaçar. Gelelim tarife:
Malzemeler: (Yaklaşık 30 adet küçük poğaça)
150 gram tereyağ (arzu ederseniz margarin de kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (sarısı dışına, akı içine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
2 kaşık sirke
Aldığı kadar un (Yaklaşık 4 bardak)
Yapılışı:
Yumuşak tereyağ ve tüm sıvı malzemeleri elinizle karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak, ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurun. İçine arzu ettiğiniz bir malzemeyi koyup şekil verin. Ben peynir kullandım. Peynir seçiminde hep 2 çeşit peyniri karıştırmayı tercih ediyorum. Mesela bu sefer yagsız lor peyniri ve yağlı keçi peynirini karıştırdım. Eriyen türde bir peynir kullanmanız lezzetini epey arttıracaktır.
Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Afiyet olsun, sevgiyle...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
o kadar çok yaptım ki nurum bu tarifi sana ne kadar teşekkür etsem az :)) öyle lezzetli ki yapmadığım hafta yok. Var olasın ;)
YanıtlaSilEnn sadık takipçim, canımm :)
YanıtlaSil