3 Mayıs 2014 Cumartesi
Kremalı Soğanlı Tart
Bu tarif tamamen bana aittir :) Misafir için dışarı çıkardığım milföy hamurlarını kullanamayınca ve ertesi günü akşam yemeğim olmayınca doğaçlama ortaya çıktı. İyi ki de çıkmış. Parmak yedirten bir lezzetle karşılaştık. Doğrusu bu kadar lezzetli olacağını ben bile tahmin etmemiştim. Ama çok kalorili bir tarif, baştan uyarmam lazım. Lezzeti kalorisiyle doğru orantılı :) Gelelim tarifimize:
Malzemeler:
10 yaprak milföy hamuru
4 tane soğan
3 kaşık yağ
1 tutam toz şeker
1 paket krema
2 adet yumurta
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Milföyleri birleştirin, büyük bir kare elde edin. Biraz un yardımıyla tart kalıbınızı biraz geçecek kadar açın. Hamuru dikkatlice tart kalıbına yerleştirin.
Bir tavada piyazlık yani yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları yağda kavurun. Üzerine bir tutam şeker ilave edip kavurmaya devam edin.Püf noktası kısık ateşte ara ara karıştırarak soğanlar karamelleşene kadar pişirmek. Bu yaklaşık yarım saatinizi alıyor.
Kalıba yaydığınız hamurun üzerine soğanları yayın. Bir kasede krema, yumurta, karabiber ve tuzu çırpın. Soğanın üzerine bu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırını açıp kaşar rendesini ilave edin, güzel görünmesi için biraz pulbiber serpin ve tekrar fırına koyun. İyice kızarana kadar 10-15 dakika daha pişirin. Afiyet, şifa olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder