Pages

7 Temmuz 2014 Pazartesi

Girit Usulü Zeytinyağlı Kabak


Kabak sevmeyen eşime bu güzel sebzeyi sevdirme çalışmaları arasında keşfettim bu tarifi. Kıbrıs yemek kültürünü araştırırken buna benzer tariflerle karşılaştım ama kendimce yakışacağını düşündüğüm eklemeler yaptım ve bu tarif çıktı ortaya. Çok farklı bir alternatif olacağını düşünüyorum. Diyet yapanlara da gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Afiyetle...

Malzemeler:

Yarım kilo küçük kabak
7, 8 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1 küp şeker
Tuz
Dereotu
1 kaşık nar ekşisi
1 litre su

Yapılışı:

Kabakların kabuklarını alacalı soyun. Dört tarafından bıçakla sonuna gelmeden yani kabakları ayırmadan kesikler atın. Bunu sosun içine işlemesi için yapıyoruz. Daha sonra su, nar ekşisi ve şekerle diri kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika haşlayın. Haşlanan kabakları süzün. Derin bir kapta zeytinyağı, tuz, ince kıyılmış sarımsak, limon suyu ve yine ince kıyılmış dereotunu karıştırın. Kabakları bu karışıma iyice bulayın. Tavsiyem bir gece, vaktiniz yoksa en az 3-4 saat dinlendirin. İşte bu kadar basit, sağlıklı ve lezzetli yemeğimiz. Deneyecek olanların ellerine sağlık, sevgiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Followers