Pages

6 Haziran 2014 Cuma

Elmalı Kırıntılı Pay



Elmalı ve tarçınlı şeyleri yemeyi de çok seviyorum ama pişerken evdeki kokusu beni benden alıyor. Bu tarifi pek çok yerde gördüm. Araştıra araştıra ilk hayatıntakendisi isimli sitede olduğunu keşfettim. Buradan teşekkürlerimi sunuyorum bu orijinal tarif için. Keki, kreması, kırıntısı derken nerdeyse 3 tane ayrı pasta yapmış gibi oluyorsunuz. Tarifi denerken " zahmetine değmezse bloğa koymam" diye düşündüm ama gerçekten değiyor. Ayrıca yapması tarifinden daha kısa sürüyor emin olun. Ben çok küçük eklemeler yaptım tarifte. Kendi yaptığım gibi anlatıyorum. Herkese sevgiler...

Malzemeler:

3 orta boy elma
1 fiske tarçın

Kek:

2 su bardağı un
1 bardak toz şeker
100 gram tereyağ
1 kabartma tozu

Krema:

2 yumurta
200 gram çiğ krema
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz

Kırıntı:

1 su bardağı un
2/3 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı tereyağ
Yarım çay kaşığı tarçın
1 avuç dilimlenmiş badem

Yapılışı:

Önce üst kırıntıyı yapmakla başlayın. Diğerleri hazırlanırken o buzlukta katılaşsın. Toz malzemelerin üzerine erittiğiniz tereyağını dökün ve hamur haline gelince strecleyip buzluğa atın. Bu aşamada unun cinsine göre gerekiyorsa biraz daha un ilave edebilirsiniz.



Kek malzemelerini tereyağ hariç rondoya koyun. Üzerine soğuk küçük parçalara böldüğünüz tereyağını ekleyin ve kum gibi olana kadar rondoyu çalıştırın. Bu karışımın 3/4ünü yağladığınız kek kalıbına nazikçe dökün. Bu aşamada lütfen bastırmayın. Kenarlara biraz daha fazla koyun.


Daha sonra kabuklarını soyup dilimlediğiniz 3 adet elmayı bu karışımın üzerine nazikçe koyun. Üzerine seviyorsanız benim gibi tarçın serpin. Sonra kalan hamuruyla elma dilimlerinin üzerini kapatın. Ama kesinlikle bastırmayın.



180 derece önceden ısıtlmış fırında 20 dakika pişirin. Ayrı bir yerde kremayı hazırlayın. Bunun için tüm malzemeleri bir el çırpıcısı yardımıyla çırpın ve 20 dakika sonra pişen hamurun üzerine dökün ve tekrar 20 dakika fırına sürün. 20 dakika sonra çıkarın. İlk hazırladığımız ve buzluğa attığımız hamuru bir rende yardımıyla rendeleyin. Evde varsa dilimlenmiş bademlerle üzerini süsleyip tekrar 20 dakika fırına sürün. veee, da da daaaaaam :)


Her lokması ayrı bir keyif. Sofranızdan huzur, ağzınızdan lezzet eksik olmasın. Afiyetle...

5 yorum:

  1. Müfide, ne güzel şeyler yapmışsın.Ellerine sağlık. Mail adresini göremiyorum. Rica etsem benim İG profilimde mail adresim var Yazar mısın? Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Adresim: mufidenur@gmail.com Münevver ablacım. Şu anda instigrama giremiyorum bir problem var galiba. Açılınca oradan da yazarım inşallah.

    YanıtlaSil
  3. mmmm nefis bayılırım elmayla yapılan her tarife çok güzel olmuş ellerinize sağlık sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Sema hanım, ziyaretiniz beni çok sevindirdi. Teşekkür ederim :) Mısırdan dost selamlarımla...

    YanıtlaSil
  5. Merkur Progress 510 - stainless steel plate with handle - Titsanium
    8 ounces titanium apple watch band of Merkur's Premium micro touch trimmer Stainless Steel Handle, Leather bet365 Handle, cobalt vs titanium drill bits Handle, and Handle. titanium ring

    YanıtlaSil

Followers