3 Mayıs 2014 Cumartesi
Sarımsaklı Tavuk Çorbası veya Yalancı İşkembe Çorbası
Gerçek işkembe çorbasını içmeyeli yıllar oldu ama bu çorbayı yaptığım misafirlerim hemen hemen aynı lezzeti yakaladığımı söyledi. Benim gibi bir sarımsak delisi için çok lezzetli bir tarif. Hatta tadini biraz da düğün çorbasına benzetiyorum. Düğün çorbasının aslı gerdan etiyle yapıldığı ve buralarda onu bulamadığım için ne zamandır yapamıyorum. Bu çorbayla ilgili çok tarif var ama ben kendi damak tadıma göre birkaç değişiklik yaptım. Umarım siz de bizim kadar beğenirsiniz, afiyetle...
Malzemeler:
Tavuk suyu için:
1 kg. kadar kemikli tavuk
6-7 bardak su
1 soğan
5-6 adet tane karabiber
1 tane küçük damla sakızı
Terbiyesi için:
1 bardak yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Sos için:
1 çay bardağı kadar sirke
5 diş sarımsak
ve
4 kaşık tereyağ
3 kaşık un
Pul biber
Tuz
Yapılışı:
Önce tavuğu diğer malzemelerle birleştirip yumuşayana kadar haşlayın. Damla sakızı hem çok hoş bir aroma katıyor hem de tavuğun o istenmeyen kokusunu yok ediyor. Haşlandıktan sonra içindeki soğan ve karabiberleri alın, etleri içini ufak ufak didin.
Ayrı bir tencerede 3 kaşık tereyağ ve unu kavurun. Unun kokusu çıkınca içinde tavuk etlerini dittiğiniz tavuk suyunu ilave edin, bir yandan da bir el çırpıcısıyla çırpın ki topaklanmasın. Ayrı bir yerde terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Biraz sıcak tavuk suyundan ilave edip ılıklaştırın. Sonra hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş ilave edin ve çırpmaya devam edin. Bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatın. Tuzu bu aşamada ekleyin ki kesilmesin.
İki çeşit sosla servis etmenizi tavsiye ediyorum. Bir yerde sirke ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın. Ben elma sirkesini tercih ediyorum. Küçük bir tavada da 1 kaşık tereyağ ve arzu ettiğiniz kadar pul biberi kızdırın. Tereyağlı sosu çorbalarınızın üzerine gezdirin. Herkes sirkeli sosu sevmiyor bu nedenle sirkeli sosu ortaya koyun ve arzu ettiğiniz kadar ekleyin.
Birazcık zahmetli bir tarif ama davet sofralarında benim ilk aklıma gelen çorbalardan biri. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder