Malzemeler: (4 kişilik)
250 gram kaymak (Eğer yeterli kaymağınız yoksa benim gibi kalan miktarı tuzsuz tereyağı ile tamamlayabilirsiniz. Mesela benim kaymağım yaklaşık 200 gramdı ben 50 gram da tereyag ekledim.)
8 tepeleme kaşık un
1 bardak süt veya su
1 çay bardağı toz şeker
Arzuya göre ceviz, bal
Yapılışı:
Kaymağı tencerede eritin, kaynamaya başlayınca unu ilave edin. Unun rengi kahverengileşene kadar yaklaşık 15 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Rengi değiştikten sonra arzuya göre cevizleri de katıp bir iki dakika daha kavurun. Ayrı bir yerde hazırladığınız toz şeker ve süt veya su karışımını ekleyin. Bir dakika daha karıştırın, suyu çekince altını kapatın. 5 dakika dinlendikten sonra tabağınıza alın. Şekeri az olacağı için üzerine isteğinize göre bal veya pudra şekeri gezdirin. Benim tercihim baldan yana. Konya'daki yöresel lokantalarda da daima balla servis ederler. Denemeniz ve bizim kadar beğenmeniz dileğiyle, şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder