Pages

17 Mart 2014 Pazartesi

Çikolatalı Çatlak Kurabiye

Merhabalar... Bu harika kurabiyelerin tarifini "kurabiyeden kule" adlı blogdan aldım. İsmini içine biraz ceviz koyarak "browni kurabiye" olarak da değiştirebilirsiniz. Yumuşacık, çikolata kokan bu lezzetlere kim karşı koyabilir ki? :) Blog dünyasında yeni olduğum için adresi buradan linkle vermeyi bilmiyorum ama emeğe haksızlık etmemek adına size bu güzel blogu tavsiye ediyorum ve arşivimde bulunması için buradan da tarif veriyorum.


Malzemeler: (Yaklaşık 40 adet kurabiye için)

220 gram çikolata
2 yumurta
60 gram tereyağ
Yarım bardak toz şeker
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz

Kurabiyeleri bulamak için pudra şekeri ve toz şeker

Yapılışı:

Çikolata ve tereyağını benmari usulü veya benim gibi mikrodalga fırının düşük seviyesinde eritin. Şeker ve yumurtaları kremsi bir kıvam alana dek çırpın. Ilımış çikolatalı karışımı ilave edip bir kaç dakika daha çırpın. Sonra beraber elediğiniz un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı ilave edin. İyice karışına kadar çırpın. Bu aşamada endişe etmeyin kurabiyeden ziyade kek kıvamında olacak karışım. Ama buzdolabında içindeki çikolata sertleşecek ve hatta kaşıkla zor alacağınız bir sertliğe ulaşacak. En az 3 saat buzdolabında bekletin. Ben bir kısmını 3 saat sonra, kalanını da ertesi gün pişirdim. 1 gün bekleyen kurabiyelerden daha iyi sonuç aldım.

Dolaptan çıkardığınız hamuru kaşık yardımıyla alın, bekletmeden hızlıca yuvarlayın ve önce toz şekere, sonra pudra şekerine bulayın. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Bu süreyi geçmemeye özen gösterin, kurabiyeler soğudukça toparlanacaktır. Kurabiye kokusu mutfaklarınızdan hiç eksilmesin, sevgiyle...

2 yorum:

  1. canımmm :) keyifle yaptım, misafirlerim pek beğendiler... dolaptan çıkarınca şekil vermek zor oldu biraz ama tadına doyamadık ;)

    YanıtlaSil
  2. Çok katılaşıyor ben de kaşık yardımıyla ancak alabilmiştim. Ellerine sağlık, afiyet olsun canımmm :)

    YanıtlaSil

Followers