Pages

4 Nisan 2014 Cuma

Közlenmiş Domates Çorbası



Klasik domates çorbasına göre çok daha aromalı, misafir ağırlamaya uygun bir tarif. Sebzeleri daha önce fırında közleyerek yaptığınız için kendisine has kokusu ortaya çıkıyor.

Malzemeler: (6-8 kişilik)

1 kilo domates
1 soğan
2 diş sarımsak
Birkaç dal taze kekik
3 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
6-7 bardak su (Arzu ederseniz bir bardağını süt koyabilirsiniz.)
Karabiber, tuz

Yapılışı:

Önce fırın kabınıza yağlı kağıt koyun. Sırasıyla büyük halkalar şeklinde doğradığınız soğanları, sarımsakları, ikiye ayırdığınız domatesleri ve taze kekiği ekleyin. Üzerine 3 kaşık zeytinyağını dökün. Tuzunu da ilave edip 200 derece ısıttığınız fırında yaklaşık yarım saat sebzeler közlenip yumuşayana kadar pişirin.


Tencereye tereyağ ve unu ilave edip unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Közlediğiniz sebzeleri de ilave edip blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvama ulaşana kadar ezin. Suyunu, baharatlarını ekleyin ve bir taşım kaynatın. Arzuya göre kaşar peyniri rendesiyle servis yapın. Şifa olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Followers