Yurt dışında yaşayanlar bilir, memleketten uzak olduğunuzda canınız deli gibi geleneksel lezzetleri ister. Kısa bir dönem Amerika'da yaşadım. Amerika'nın hemen hemen pekçok eyaletinde Türk lokantası hatta Türk marketleri vardır. Mısır'a gelirken de o hayalle gelmiştim ama malesef. Türkiye'den gelirken hemen hemen tüm kahvaltılıklarımızı getiriyoruz. Ama canımız bir şey isteyince iş başa düşüyor ve mutfağa doğru yol alıyorum. Türkiye'den iki paket kavurma getirmiştim. Ne yapsam diye düşünürken aklıma bu pideler geldi. Hamurun tarifi meşhur şef Arda Türkmen'e ait. İçi ise kendi zevkimize göre hazırladım. Deneyecek olanların şimdiden ellerine sağlık.
Malzemeler: (4 kişilik)
Hamur için:
2.5 Bardak ılık su
Aldığı kadar un (yaklaşık 5 bardak)
1 kaşık kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 kaşık tuz
2 kaşık sıvı yağ
Harç İçin:
250 gram kavurma
Bir soğan
Bir bardak rendelenmiş kaşar
İki kaşık sıvı yağ
Karabiber
Yapılışı:
Önce geniş bir kapta şeker, yarım bardak su ve mayayı karıştırın ve 15 dakika bekletin. Sonra kalan malzemeleri de ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ve yarım saat dinlendirin. Bu arada iki kaşık yağ Arda Türkmen'in tarifinde yoktu ama daha yumuşak olacağını düşündüğüm için ilave ettim.
Hamur dinlenirken içi hazırlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp kavurun. Pembeleşince ocağı kapatın ve kavurmanızı elinizle küçük parçalara bölerek ilave edin. Soğuyunca kaşar rendesini ve karabiberi ekleyin. Harcımız hazır.
Gelelim birleştirmeye. Hamuru 4 büyük parçaya ayırın. Elinizle şekil vererek kayık haline getirin. Ortasına harcınızı koyduktan sonra kenarlarda kalan hamuru malzemenin üzerine kapatın ve birleştirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcakken üzerine bir çatal yardımıyla tereyağ sürün. Allah ağzınızın tadını bozmasın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder