Pages

8 Temmuz 2014 Salı

Çıtır Kaselerde Köz Patlıcan Salatası


İftar sofralarınıza çok yakışacak bir tarif çıtır kaseler. En eğlenceli yanı içindeki salatayı bitirdikten sonra kaseyi eline alıp yemesi :) Ben közlenmiş patlıcanlı salata ile tercih ettim ama siz herhangi bir salatayla servis edebilirsiniz. Hatta hamuruna mısır unu da eklediğim için acılı bir tavuk sote ile de Meksika mutfağından esintiler taşıyan harika bir ana yemek olur. Ama o zaman dikkat etmeniz gereken şey sotenin çok sulu olmaması. Yoksa suyu emen kaseler çıtırlıklarını kaybedecek ve kısa süre sonra kırılacaktır. Umarım siz de dener ve beğenirsiniz.

Malzemeler:

Çıtır Kaseler İçin: (12 adet)

1 yumurta
2 kaşık tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı çörek otu
Birer çay kaşığı kekik, karabiber, kırmızı biber, tuz
Yarım bardak mısır unu
Aldığı kadar un (Yaklaşık 1.5 bardak)

Patlıcan Salatası İçin:

Yarım kilo patlıcan
2 diş sarımsak
4 kaşık yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 kaşık zeytinyağı

Yapılışı:

Çıtır kaseler için tüm malzemeleri karıştırın ve yumuşak bir hamur yoğurun. Merdane yardımıyla açın. Muffin kalıplarını ters çevirin. Hafifçe tereyağ ile yağlayın. Kullanacağınız kalıbın büyüklüğüne göre yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz hamurları kalıpları kaplayacak şekilde yerleştirin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.



Patlıcan salatası için patlıcanları bıçakla gelişigüzel birkaç yerinden delin ve ocağın büyük gözünde közleyin. Genellikle fırında közlemek tercih ediliyor ama bence o güzel kokusu kayboluyor. Dolayısıyla lezzeti de. Benim için hiç zor olmuyor ocakta közlemek. Hatta güzel patlıcan bulduğumda birkaç kilo alıyorum ve gidip gelip arada çevirerek közlüyorum. Kullanmadığımı poşete koyup dondurucuya atıyorum. Misafir geldiğinde de sıcak suyun içine poşetiyle atıyor yarım saatte çözdürüyorum. Salatamıza dönersek, patlıcanları kesme tahtasında küçücük doğrayın. Yoğurdu süzerek kullanın. Çünkü çok sulu olursa kaseleri yumuşatacaktır. Zeytinyağı, tuz ve rendelediğiniz sarımsakla karıştırın. Arzu ettiğiniz gibi kiraz domatesle, dere otuyla süsleyin. Afiyet, şifa olsun...





4 yorum:

  1. Bu fikre bayıldım! Bu şekilde minik porsiyonluk yiyecekleri çok seviyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Deniz, çok teşekkür ederim mütevaziliğiniz için :) Sizin fotoğraflarınızdan sonra insan utanıyor bu fotoğraflara :) Çok teşekkür ederim, dost selamlarımla...

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok beğendim bu mini çıtır kaseleri. Ellerinize sağlık, sevgiler, hayırlı ramazanlar.
    http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Aysel Hanim, beni çok mutlu ettiniz. Teşekkür ederim, afiyet olsun. Hayırlı ramazanlar, sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil

Followers