Pages

7 Temmuz 2014 Pazartesi

Ekmek Balığı


Bana çocukluğumu hatırlatıyor bu tarif. Annem öğretmen olduğu için bir teyze gelirdi bana bakmaya. Anneciğim ne kadar beslenmem konusunda tembih etse de teyzenin bildiği sadece iki yemek vardı. Ekmek balığı ve bool tereyağlı, salçalı makarna :) Belki de ben huysuzluk yapıyor diğer yemekleri reddediyordum bilemiyorum. Ama gün aşırı okuldan döndüğümde ekmek balığının kokusu karşılardı beni. Malesef şimdi bizim evde de çok seviliyor. Ama en fazla ayda bir defa yapmaya gayret ediyorum. Çok lezzetli ve bir o kadar da kalorili.

Malzemeler:

10 dilim bayat ekmek
3 yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı ufalanmış peynir
Kara biber, kırmızı biber, nane

Kızartmak için: Sıvı yağ

Yapılışı:

Ekmek hariç tüm malzemeleri büyükçe bir kasede çatal yardımıyla çırpın. Ekmek dilimlerini bu karışıma bulayın ve kızgın yağa atın. Dikkat edin çok çabuk kızarıyorlar. Kızarınca öbür tarafını çevirin, her iki tarafı da nar gibi olunca servis tabağına alın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Followers