Pages

4 Nisan 2014 Cuma

Çilekli Krema

Keşke bu kremanın kokusunu internette paylaşmanın bir yolu olsaydı. Daha önce yaptığım "çamur kek"lerin üzerini bu kremayla süsledim. Şunu koysam şöyle yapsam diyerek doğaçlama ortaya çıktı bu tarif. Gerçekten çok güzel oldu. Herkesin beğenisini alınca buraya da eklemeye karar verdim. Herhangi bir kek veya pastada kaplama kreması olarak çok başarılı bir tarif. Ben yaklaşık 20 kapkekin süslemesinde kullandım. Dilerseniz gramajları arttırıp pasta kreması olarak da kullanabilirsiniz.



Malzemeler:

100 ml. krema
1 çay bardağı beyaz çikolata
1 çay bardağı çilek sosu
1 paket krem şanti

Yapılışı:

Kremayı tencereye alın. Kaynamaya başladığı an hemen kapatıp çikolataları ilave edin. Yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin. Ganajımız koyulaşmaya başlayacak. 1 çay bardağı çilek sosunu ve krem şantiyi ilave edip birkaç dakika mikserle çırpın. Mis gibi beyaz çikolata ve çilek kokulu kremaniz hazır.

Çilek sosu tarifini daha önce "çilek soslu keşkül" tarifinde anlatmıştım. Çilek, dut gibi meyvelerin alındıktan bir gün sonra tatları kaçıyor malum. Ertesi güne kalan meyveleri biraz şekerle karıştırıp fırına atıyorum. Yaklaşık 20 dakika sonra fırından alıyorum. İçine bir çay kaşığı tereyağ ve birkaç damla limon suyu ilave edip blenderdan geçirip kavanozlara koyuyorum. Buzdolabında birkaç ay tazeliğini koruyor. Eğer sosunuz yoksa çilek reçelinizi blenderdan geçirerek de hemen hemen aynı tadı yakalayabilirsiniz.

Afiyet olsun, sevgiyle....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Followers